Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Kaikki blogit puheenaiheesta Italia

Länsi aseistaa Itä-Ukrainan venäjämielisiä kapinallisia?

Elämme mielenkiintoisia aikoja, sillä median mukaan Italian äärioikeistolta on takavarikoitu amerikkalaisia, ranskalaisia ja itävaltalaisia aseita, joiden epäillään olevan peräisin Itä-Ukrainan venäjämielisiltä kapinallisilta.

"Takavarikoitu ohjus on ilmeisesti ollut aiemmin Qatarin armeijan hallussa. Muut aseet ovat peräisin Itävallasta, Saksasta ja Yhdysvalloista." (Yle)

Italia, euro ja olympialaiset

Urheilun ja politiikan ystävänä tyhmiä kyselen, mutta kävikö nyt niin, että yhteisvaluutan velkarajoista viis välittävä ja niitä hävyttömästi rikkova Italia (euro) sai taas olympialaiset? Voitti siis olympiajärjestäjäskaban josta moni maa vetäytyi kun järjestäminen on liian kallista?

Italia velkaantuu lisää rinnakkaisvaluutalla – pohjustaa Euro-eroa?

Italia velkaantuu lisää rinnakkaisvaluutalla – pohjustaa Euro-eroa?

*

Suomi saa uuden hallituksen, joka kuittaa reaalimaailman fiktiokuvilla.

Samaan aikaan Italiassa.

Taivaan vallat, mitä siellä oikein tapahtuu?  Rajua menoa Välimeren rannalla.

*

Sunnuntain tärkein uutinen

Italian erikoinen suunnitelma ihmetyttää koko Eurooppaa – Tästä on kyse: ”Helpottaisi eurosta eroamista

Mekanismi ulos eurosta

Euro on malliesimerkki EU:n ideologisesta yhdentymisestä: sitä eivät ohjaa tai rajoita talouden realiteetit. Oli alusta asti selvää, että osa euromaista hoitaa talouttaan huomattavasti leväperäisemmin kuin toiset. Samoin oli selvää, että elintaso, veronmaksuhalukkuus ja talouden rakenne ovat täysin erilaisia valuutta-alueen maissa. Siitä huolimatta euro tahdottiin saada koskemaan mahdollisimman laajaa aluetta, seurauksista viis veisaten.

Onko kriisinkestävä turvapaikkajärjestelmä mahdoton?

Tunnelmia vierailulta Italiaan ja Kreikkaan​

Osa kavahtaa sitä, että edes vakavasti keskustelen räyhä-populistisesti esiintyvän Italian sisäministeri Matteo Salvinin kanssa. Minusta Euroopan turvapaikkajärjestelmä on kuitenkin niin haavoittuvassa tilassa, että sen korjaamisesta on pyrittävä sopimaan Euroopan nykyisten johtajien kanssa. Salvini on nyt Italian politiikan vahvin henkilö. EU:n yhteistä turvapaikkajärjestelmää ei saada toimimaan ilman Italiaa eikä Italiaa mukaan ilman Salvinia.

YLE vietti "vastuullisen journalismin" päivää luokattomalla journalismilla

Katsoin äsken Areenasta YLE:n pääuutislähetystä ja kyllä sain ihmetellä, miten YLE sai tiivistettyä niin lyhyeen hetkeen niin monta virhettä ja harhaanjohtamista. Ehdin jo itselleni korjata huonon uutisoinnin ennen kuin katsoin lähetystä eteenpäin. Sitten kaiken huipuksi lopussa uutistenlukija kertoo, että YLE viettää tänään (31.10.2018) vastuullisen journalismin päivää. Tavoitteena on korostaa, että uutisten "faktat on tarkistettu". Huh huh. Miksi YLE ei tarkista pääuutislähetyksessä esittämiään "faktoja", vaan minä joudun sen tekemään?

Italia syöksee euron ongelmiin

Italian hallituksen harjoittama talouspolitiikka johtaa katastrofiin. Maan valtionvelka on yli 130% suhteessa bruttokansantuotteeseen ja nyt tuore hallitus haluaa vielä kasvattaa velanottoa keskellä nousukautta. Näin siis siitä huolimatta, että maan korot ovat jo nousussa.

Kohti haasteellista puheenjohtajuutta

Suomen kausi EU:n neuvoston puheenjohtajavaltiona sijoittuu vuoden 2019 viimeisen 6 kk:n ajalle. Pestistä on tulossa monella tapaa mielenkiintoinen eikä haasteita puutu.

Suomi voi estää rahojensa käytön Italialle

Päätöksenteko EVM:ssä (Euroopan vakausmekanismissa) edellyttää lähtökohtaisesti yksimielisyyttä, joten Suomi voi estää lahjoituksen (tuen) rahoja tuhlanneelle Italialle ja moraalikadon.

Se vaatii Suomen päättäjiltä tervettä rohkeutta.

Tätä ei kirjoita Etlan Vesa Vihriälä kolumnissaan, vaan se on minun kommenttini.

Ainut oikea ratkaisu on sijoittajavastuun konkretisoituminen (luottotappio). Jokaisen lainaa myöntäneen tehtävä on ollut nähdä, että Italia on jo aikaa sitten tullut ylivelkaiseksi eli kyvyttömäksi maksamaan velkojaan.

"Jos Italia pitää pelastaa..." sanoi Juha Sipilä

HS 19.10. 

Juha Sipilä: "Jos Italia pitää pelastaa, nykyiset instrumentit eivät siihen riitä."


- Ei järkytys sentään, Suomen rahaa ei laiteta Italian pelastamiseen! EU on ollut voimaton pitämään euromaita vakaussopimuksen mukaisessa max 60 % velkaantumisessa.

Ensin pitää saada selvyys siihen, kenen rahoilla pelastamisesta (edes teoriassa) puhutaan ja viime kädessä kansa barrikadeille. Suomi ulos EU:sta, jos muu ei auta ja ensisijassa Italia ulos eurosta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä