Spargendi lapides Harri Kivistö eduskuntaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaihtoehtoiset faktat

Sinivalkoinen kupla

Eilen 19.2. tein lyhyen kävelymatkan toiseen todellisuuteen. Kävin kuuntelemassa Perussuomalaisten työmies Matti Putkosen tilaisuuden otsikolla Tuulivoiman terveysvaikutukset. Järkytyin kuulemastani. Ja jäin miettimään, kuka oikeastaan elää kuplassa.

Meitä Vihreitä syytetään usein siitä, että elämme "punavihreässä kuplassa". Olen aina ihmetellyt tuota puhetta, sillä en todellakaan koe eläneeni enkä eläväni kuplassa. 

Faktat ja totuuden jälkeinen aika*

Onko olemassa oikeita ja vääriä teorioita, faktoja ja vaihtoehtoisia faktoja?

Pilatus kysyi ennen Jeesuksen tuomitsemista: Mikä on totuus? ja filosofisesti sivistyneenä miehenä varmaan tiesi, että ei saisi kysymykseen vastausta. Ja oikeassa oli: Jeesus vaikeni.

Kun lapseni olivat olleet muutaman vuoden koulussa ja oppineet, että maapallo on pyöreä, väitin saunakeskustelussa, että tosiasiallisesti maa on litteä. Vasta-argumentteja löytyi heti:

- Jos kuljet suoraan, tulet takaisin samaan lähtöpaikkaan.

Vaihtoehtoisten faktojen vyörystä - Kanadan tapaus

Vain muutamassa vuodessa on suuri joukko ”mediakriitikoita” onnistunut luomaan ilmapiiriä jossa median tuottamaan tietoon suhtaudutaan kriittisesti ellei jopa kielteisesti. Samalla nostetaan esille lähinnä kömpelösti tehtyjä probagandajulkaisuja, kirjavia blogeja ja facebook-sivuja joiden julistetaan olevan luotettavampia kuin media.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä