*

Spargendi lapides Harri Kivistö eduskuntaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentinvaali 2018

Presidenttiehdokkaat edistämässä ihmisoikeuksien toteutumista

Amnesty Internationalin Suomen osasto on lähestynyt presidentinvaaliehdokkaita esittäen heille  ihmisoikeudellisiin aspekteihin kohdentuvia vaalikoneenomaisia  kysymyksiä.

Luota immeiseen!

Luota immeiseen!

Kävinpä illalla katsomassa mainion ja pysäyttävän elokuvan. ”Synkin hetki” kertoo Winston Churchill’in tilanteesta vuoden 1940 keväällä. Näyttelijät olivat loistavia (mm. Gary Oldman) ja käsikirjoitus hieno.

Elokuva oli tietenkin erään ohjaajan taiteellinen näkemys asiasta. Se ei ollut dokumentti vaan mielikuvitusta mutta…se kiteytti mielenkiintoisella tavalla politiikan perusasetelmat. Lyhyesti: loppujen lopuksi totuus kannattaa aina.

Plagiointi

Tapaus Huhtasaaren seuraaminen on luvalla sanoen hieman hämmentävää. Graduja ja muita opinnäytetöitä tarkastaessa törmää jatkuvasti ongelmallisiin viittauksiin – joskus tosin myös suoranaiseen plagiointiin (jälkimmäiseen tosin ehkä vain kerran vuodessa). Hämmentävää nyt käytävä keskustelu onkin lähinnä siksi, että samanlaisia viittauksia, joita nyt ruoditaan, löytyy tuhansista graduista eri oppilaitoksissa.

Sauli Niinistöllä on karatekan käsi

Kun huomasin presidentin jättäneen Nato-vastauksensa tyhjäksi, hymyilin. Mieleeni tuli Shotokan-karatesuunnan perustajan Gichin Funakoshin viisaus: ”Tekniikat tapahtuvat, kun on löydetty tyhjyys.”

Voimme puhua myös absoluutista, joka ei paljasta mielensä liikkeitä vastustajalle. Keskinkertainen t(urpo) ei ymmärrä, mutta judotaustaiselle viesti on kristallinkirkas.

On hyvä, että meillä on maailmanluokan pelaaja. Muitakin lahjakkaita ihmisiä osallistuu vaaleihin. Demokratiamme voi hyvin.

Itä ja länsi törmäävät - tarvitsemme kriisin kestävän presidentin!

Meillä on varmasti heidän omasta mielestään kahdeksan isänmaan ystävää -presidenttiehdokkaina, mutta on vain yksi ehdokas, joka on kriisinkestävä – hän on europarlamentaarikko Paavo Väyrynen.

Presidentinvaalin Nato-pokeri

Kaasu on keittiössä ja sytkäri yhden ehdokkaan kädessä, Rkp:n Nils Torvaldsin. Hänen on suomenruotsalaisena luontevaa kallistua Nato-jäsenyyden avoimeksi kannattajaksi, sillä Ruotsi on Nato-jäsenyyden kynnyksellä.

Presidentinvaaleissa huomiota on herättänyt istuvan ja todennäköisesti jatkavan Sauli Niinistön nihkeys Nato-kysymyksessä. Se on tärkein presidentin seuraavalla toimikaudella esille tuleva asia EU:n liittovaltioksi muotoilun ohella.

Presidenttiehdokkaat kriittisessä tarkastelussa

Kun kaikki YLE:n toimittamat presidenttien vaalipuheet on kuultu, näyttää siltä ettei joukossa ole yhtään hyvää puhujaa. Emme edelleenkään saa nauttia hyvistä prsidentin uudenvuodenpuheista. Tämä on sinänsä kummallista, koska luulisi että Suomesta sentään löytyisi hyviä puheen kirjoittajia ja heidän hyödyntämisensä on tietenkin sallittua. Ei ehdokkaiden, kuten ei presidenttienkään tarvitsisi kirjoitta itse omia puheitaan. Toisaalta, vaikka puheet olisivat olleet miten hyviä tahansa, ei näistä ehdokkaista löytyisi kuitenkaan yhtään hyvää puheenpitäjää, niin että se siitä sitten.

Daavitin ja Goljatin taisto.

Sauli käyttää rahaa 2miljoonaa euroa vallityöhön ja 17 000 vaalityöntekijää.

Paavolla 200 000 budjetti 60 vaalityöntekijää.

Miten vaikuttaa minun äänestyskäyttäytymiseeni? Yleensä olen heikomman puolella jo luonteenikin perusteella.

Oanhan Sauli hommansa hoitanu ihan hyvin, ei paha, vaikka jatkaisikin, mutta.

Miksi tuhlaisin kallisarvoisen ääneni itsestäänselvyyteen?

Äänestän Paavoa.   Paavon ajatusmailma liippaa niin läheltä omaani, että tunnen tekeväni ihan oikein.

Toinen kierros konservatiivien käsissä

Median ennakkoasenteista huolimatta on hyvinkin mahdollista, että vaalit menevät toiselle kierrokselle. Kaikki riippuu siitä, äänestävätkö ihmiset oman arvomaailmansa mukaan, kuten he yleensä lopulta tekevät.

Suomi-neito hakee lähestymiskieltoa?

Epäluuloinen menneeseen takertuva ex-liittolainen käy tuon tuosta aggressiiviseksi eikä hyväksy vieläkään Suomi-neidon itsellistä päätäntävaltaa, jos se vain vähänkin näyttää viittaavan valitun uuden kumppaniyhteisön jo aikaa sitten paljastuneen salarakassuhteen mahdolliseen virallistamiseen. Se sattuu sydämeen pakkoavioliiton purkauduttua, säälikää Kremliä! 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä