Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä, osa 39: Dixit Melchior

Joulu on ovella, mutta en kykene tekemään joulusävellystä. Joululaulutilaisuudet, joululaulut kirkossa, joulumusiikki kaupoissa, toreilla - kaikkialta tulviva jouluinen melu täyttää pään, oli sitten kyse mieluisasta äänestä tai epämieluisasta. Jotkut rasittavimmista kappaleista jäävät päähän soimaan. "Feliz Navidad" on pahin kaikista — Feliciano pelastaa kuitenkin itsensä kappaleella Affirmation. Carolan "Himlen i min famn" ei ole pahimpia, mutta useampi kuuntelukerta (vapaaehtoinen tai ei) tekee siitäkin sietämättömän. Samoin käy kappaleelle "Näin sydämeeni joulun teen", joka ei sekään ole sävellyksenä kehno.

Ehkä joulumusiikkia olisi helpointa säveltää kesällä. Jos hetkellisesti tulisi talvi kesän keskelle tai jotain sellaista. Joka tapauksessa tämä käsillä oleva sävellys ei ole jouluinen, mutta ehkä kuitenkin talvinen.

 

Viikon 51 teos: Dixit Melchior (20.12.2010)

 

Kappale on tarkoitettu rennoksi, soljuvaksi ja mahdollisesti elektronisin saundein rytmitetyksi. Välillä soittaessani tätä kuulin mielessäni niin ikään taustaksi Pharoah Sandersin kappaletta "You Got to Have Freedom", joka on myös näitä jotka jäävät soimaan päähän.Ainakin sitä poljentoa ja melodiaa, vaikka lopulta yhteensopivuus on kyseenalainen. Meininki on hieman saman suuntainen linkin youtube-videossa. Africa-levyllä tempo on nopeampi ja tunnelma suoraviivaisempi sekä jotenkin hyökkäävä, myönteisellä tavalla toki.

Melchior oli (keskiajalla syntyneen) perimätiedon mukaan yksi kolmesta (lukumäärä myös niin ikään keskiajan perua) itämaan tietäjästä. Ben Hurissa hänet esitetään hinduna.

 

Piraattipuolue osallistuu vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Olen ehdolla Pirkanmaan vaalipiirissä. Kampanjasivu facebookissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat