Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä, osa 33: Absur Adds In

Nyt tuli niin hurja kappale, että tuskin tulee mitään mainittavaa kommenttia (siis itse nuotteihin liittyen). Ensihahmotelma oli sellaista happojatsifiilistelyä. Sopiva biitti taustalla mielessä ja rennot pianoniskut siinä päällä. Ei juuri lainkaan melodisia fraaseja, eikä ainakaan selkeää suuntaa missään kohdassa.

Olin jo julkaista, mutta tuntui että jotain pitäisi lisätä siihen päälle. Joten aloin kirjoittamaan yleiselle vaskisoittimelle melodiaa; trumpetti oli ensisijaisesti mielessä. Jostain syystä tyyli vaihtuikin be-bopiksi ja fraasit niin ikään karkasivat käsistä. Lopulta löytyi sopu, mutta lienee jälleen kerran syntynyt se haastavin sävellys. Myönnetään — on tullut kuunneltua näitä vikkelimpiä Lennie Tristanon (Lennie's Pennies) ja Horace Silverin (Quicksilver) kappaleita, erityisesti ensimmäistä.

 

Viikon 45 teos: Absur Adds in 7.11.2010 (brass)
(Vaskimelodia siis erillisenä linkkinä)

 

Tästä kappaleesta on varmaankin turha odottaa osittonäytettä kovin pian :). Toteutukseen tarvitsee välttämättä bändin, mikä monimutkaistaa asioita jo aika lailla. Toki elementtejä voi soitella erikseen, mutta se ei välttämättä anna selkeää kuvaa kuin harvalle. Saa nähdä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat