Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä, osa 27: Ways Out

En tiedä onko parhaimpia keinoja uuden materiaalin alkuun saattamiseksi pyrkiä änkemään uutta teemaa aiemman, sinänsä valmiin teoksen sisään, mutta tämänkertainen teos sai varsin vaivattomasti alkunsa tällä metodilla. Käyttämätön mahdollisuus ikään kuin realisoituu uudella tavalla. Ihmismielihän toimii kovin kummallisesti, kun kyse on mistä tahansa luovasta. Toisinaan sitä täytyy juksata. On kuitenkin myönnettävä, etten ole vielä saanut kunniaa nauttia writer's blockista (en millään muista suomenkielistä vastinetta) näitä teoksia tehtaillessani. Jotain on aina lähtenyt syntymään ilman että on tarvinnut huolestua missään vaiheessa.

 

Viikon 39 teos: Ways Out 25.9.2010

 

Kaksi ensimmäistä riviä ovat puhdasta introa. Varsinainen  "head" alkaa vasta yhdeksännestä tahdista, ja siitä loppuun asti on se osa, jonka soinnut on tarkoitus toistaa sooloissa. Tempo on tosiaan merkitty varsin hitaaksi, koska teema toimii balladina niin hyvin. Tempon on kuitenkin tarkoitus kiihtyä sooloin mennessä (jopa kaksinkertaiseksi), ja pohjalle sopisi tällöin 1/16-beat.

Ajatuksena oli myös, että soolojen aikana voisi palata näihin alun tahtien 1-8 sointuihin (joskin todennäköisesti vaihtamatta enää pois 4/4-tahtilajista) ja samaan progahtavaan tunnelmaan. Tässähän on ilmeinen mahdollisuus siirtyä myös modaalijazzin puolelle kappaleen sisällä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat