Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä, osa 26: Narsil

En ehdi kirjoittamaan paljoakaan viikon kappaleesta, vaikka tällä kertaa sanomista olisikin. Teos perustuu melko paljon muutama vuosi sitten luomastani "fantasiateemaisesta" yli 10 minuuttia pitkästä modista (tracker-musiikkia, jota joskus kutsutaan myös demosceneksi, mikä on myös genre itsessään) otettuun nopeahkoon 6/8 teemaan (koko kappale oli vaihtelevalla tempolla suht yhtenevää 6/8-rytmiä). Jonkinlaista henkistä inspiraatiota tuli LOTR-maailmasta, mistä myös teoksen silloinen nimi "Broken Blade", viitatenjuonen kannalta merkittävään särkyneeseen miekkaan, joka tunnettiin paremmin nimellä Andúril.

 

Viikon 38 teos: Narsil 17.9.2010


Tempoa voi ja kannattaa vaihdella, varsinkin improvisaatioon siirryttäessä. Kuitenkin pohjana on valssiin perustuva pohjoismainen kolmijakoinen kansanmusiikki, jossa pelimanniryhmän dynamiikka on osa viehätystä. Kuitenkaan kyse ei ole toki nyt kansanmusiikista (voisi tämän sellaisenakin kai soittaa) vaan jazzista.

Tosiaan kiire vie Helsinkiin ja Finnish Internet Forumiin (webcast täällä ja täällä eventti), jossa keskustellaan Internetin yhteiskunnallisista vaikutuksista ja laajemmista mahdollisuuksista Suomen näkökulmasta siinä missä viikonloppuna Vilnassa järjestetty suurempi ja hyvinkin laajalti tunnettu Internet Governance Forum on maailmanlaajuinen. Piraattipuolue on hyvin mukana, kuten ilmeisesti oli IGF:ssäkin.

Muistakaa seurata kanavaani youtubessa, jonne laitan näytteitä näistä kappaleista ja mahdollisesti jotain muutakin vielä. Täällä blogissani toki linkitän aina, mutta sitä ei välttämättä niin helposti huomaa kuin youtube-kanavaa seuraten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat