Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä, osa 24: Thyme Forgotten

Timjami on suosikkimausteitani. Sitä voi laittaa melkein mihin tahansa ruokaan, toki kohtuudella. Antiikin kreikassa sen uskottiin antavan rohkeutta, mistä nimikin johtanee. Sama uskomus jatkui keskiajalla. Oleellisemmin kappaleen nimi viittaa erääseen suurista modernin jazzin mestariteoksista, josta vaikutteet myös lienevät havaittavissa. Google löysi myös samannimisen taideteoksen. Nice.

Viikon 36 teos: Thyme Forgotten 5.9.2010

Tämä teos on harmonisesti erityisen raskastekoinen ja melodia on syvällinen ja vaikeasti lähestyttävä. Kuitenkaan tämä ei ole teknisesti ottaen mitenkään vaikea soittaa eikä selkoakaan ole mitenkään hankala saada. Jottei heräisi epävarmuutta, jokainen nuotti on oikealla paikallaan kuten pitääkin - esimerkiksi kolmannen tahdin viimeinen nuotti on kuin onkin b eikä bes (siis eurooppalaisittain h eikä b).

 

PÄIVITYS: Laitoin youtubeen tästäkin kappaleesta soittonäytteen. Sen tarkoitus on tosiaankin vain antaa alustava käsitys kappaleesta - videota ei siis ole tarkoitettu tarjoamaan kuulijalle esteettistä elämystä, joskin en pidä tätä ilmiötä oikeissa olosuhteessa mahdottomana. Käsitykseni estetiikasta on varsin joustava ja olen tavannut aivan liian monenlaista musiikkimakua ja -suuntautumista, jotta uskaltaisin kovin rajoittavia arvioita tehdä.

Joka tapauksessa tämä on vain tällainen nopea tulkinta: suuntaa-antava, vaan ei määrittävä. Mikä minä olen sanomaan miltä sävellykseni tulisi kuulostaa tai miten ne tulisi soittaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

K Veikko

"myös samannimisen taideteoksen. Nice."

Linkin lopussa on välilyönti ja piste liikaa.

Kiitos huomiosta. Korjattu. -Harri

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Nyt sain tästä youtubeen soittonäytteen. Sieltä voi kuunnella vähän miltä tämä kappale voisi kuulostaa. http://www.youtube.com/watch?v=9FpbaYXAVvY

Toimituksen poiminnat