Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä, osa 23: Toipilas

Viikon sävellyksessä spontaanius on jälleen avainsana. Säveltämiseen kului vähän aikaa, ja nuotit tulivat suurelta osin siltä istumalta. Tässä mielessä kappale on sitä Boppia parhaimmillaan. Harmonia kuitenkin viittaa muualle. Teemat tuovat oitis mieleen aiemman kappaleen "Potilas", mistä samansuuntainen nimi. Ilmojen äkillisellä viilenemisellä on myös osuutensa.

Viikon 35 teos: Toipilas (28.8.2010)

Tämä kannattanee soittaa suoraviivaisesti ja ilman turhia koukeroita, joskin synkopaatiota en ole nuotteihin tarkoituksella merkinnyt lainkaan. Nämä nuotit synkopoituvat niin luonnollisesti ja mekaanisesti (eivätkö nämä toisaalta ole toisensa vastakohtia?) etten katsonut tarpeelliseksi vääntää rautalangasta. Kappaleen voisi hyvin kuvitella soitettavan nopeamminkin kuin mitä on merkitty, mutta kenties silloin parissa kohtaa sointuvaihdoksen voisi jättää tekemättä.

______________

Uuden sävellyksen lisäksi sain vihdoin nettiin soittonäytteen kappaleesta Decommotive. Kyseessä on siis nuottien tueksi tehty näyte, eikä sen tarkoitus ole toimia itsenäisenä esityksenä. Tällaisia spontaaneitakin äänityksiä pääsee tekemään varsin harvoin. Hiljaiset tyhjiöhetket kotona ovat ainakin harvinaisia. Kuten videoin esittelyssä totean, olen ensisijaisesti säveltäjä ja vasta toissijaisesti soittaja; näin on ollut niin pitkään kuin jaksan muistaa. En osaa soittaa kaikkia sävellyksiäni ja Decommotive lienee sekin siellä rajoilla, varsinkin näin soolona. Toivottavasti hyvin vapaasta tulkinnasta (minkäs teet) ja hapuilusta huolimatta näyte auttaa nuottien tulkitsemisessa. Alempaa viivastoa ei toki ole lainkaan käytetty, koska se on bassolle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

vai mitä? (nimimerkki)

Tällainen talentti pitäisi siirtää pois vasemmisto-Suomen myrkyllisestä (sak-sdp yhdiste) ilmapiiristä.

P.Aatos (nimimerkki)

Kärsiikö kysyä, käytitkö luomistyössä kenties cannabis sativaa ?

P.Aatos (nimimerkki)

4. Niin vähän ounastelinkin. Viiteryhmäsi takia.

Toimituksen poiminnat