Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä, osa 22: Nivalis

Tällä kertaa innostuin kirjoittamaan pienen jazz-valssin post-bop-hengessä. Todennäköisimpiä innoittajia ovat Kenny Wernerin fantastiset 3/4-sävellykset kuten "Autumn in 3" ja "Alanjuneally" sekä Frank Fosterin Simone, josta löysin varsin hyvin mahdollista toteutustapaa kuvaavan version George Coleman Octetilta (mukavan raikasta ja sopivan "tilavaa" boppia). Wernerin sävellyksistä ei tahdo ikävä kyllä löytyä yhtäkään linkitettävää näytettä. Nämä kappaleet ovat selvästikin aliarvostettuja. Harmonia muistuttaa myös hieman paria Wayne Shorterin kappaletta.

Viikon 34 teos: Nivalis (21.8.2010)

Tunnelma on harvinaislaatuisen mystinen, mitä tulee näihin omiin sävellyksiini. Kappaleen nimi viittaa erääseen meille varmasti kovin tuttuun ja tavalliseen asiaan, mutta täysin tavanomaisesta ja läheisestäkin ilmiöstä voi löytyä yllättäviä ja hämmentäviä puolia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat