Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä, osa 17: Noble

Kesä on kuumimmillaan ja kappaleetkin rauhoittuvat. Toki kuten Cherokeetakin voi soittaa riehakkaasti sekä letkeän vauhdikkaasti, ei tämänkertaisen kappaleen tempomerkintään tule jäädä jumiin. Aivan yhtä joustava ja monipuolinen tämä ei silti välttämättä ole. Tahtia kiihdyttäessä kannattaa varsinkin väliosassa ottaa vapauksia melodian suhteen.

Viikon 29 teos: Noble (18.7.2010)

Oli kai aika palata jonkinlaisille "juurille" kaiken fuusion ja uuden aallon bopin jälkeen. Tässäkin kuulen tosin jostain kumman syystä taustalla ajoittain elektronisen musiikin aikakaudelle (esim. acid jazz) ominaisen konemaisen rennosti soljuvan beatin, mutta melodian ja suurimmaksi osaksi harmonian suhteen tässä ei ole mitään erityisen vaikeaa tai nykyaikaista. Yksinkertaisuus on aina valttia, mutta harvoin sitä saa päähänsä musikaalisen idean, joka on sekä yksinkertainen että toimiva ja samalla kuitenkin riittävän omalaatuinen. Tilaisuuksiin pitää tarttua - onneksi 1900-luvun alussa sävellettiin paljon loistavia kappaleita, joista saa yhä relevanttia inspiraatiota.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat