Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä, osa 12: Eenology

Bebopista on vaikea päästä irti: se vie mukanaan. Siinä missä normaalimman swingin improvisointi on vaihtelevasti estettistä tyylittelyä tai leikillistä kikkailua, bebopissa se on raivoikas seikkailu. Se on kamppailua - jaakobinpainia hurjassa harmonian virrassa. Olen soitellut paljon sellaisia loistavia teoksia kuten Jackie McLeanin Appointment in Ghana, Tadd Dameronin Ladybird (Dameronin kappaleita jaksaa aina soittaa pitkään) sekä beboppina tuttu Ray Noblen Cherokee (Wyntonin Marsaliksen versio toimii hyvänä osoituksena kappaleen mahdollisuuksista). Itse asiassa kerrotaan juuri tämän kappaleen innoittaneen Charlie Parkeria kehittämään oman improvisointitekniikkansa josta muodostui uuden genren selkäranka.

Viikon 24 teos: Eenology (14.6.2010)

Eipä tästä paljon keksi sanoa. Pieni, hauska, menevä bebop-kappale - nimetty parhaiden boppariperinteiden mukaisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat