Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä, osa 10: Hervanta

Joudun nyt esittämään pahoittelut niille muutamalle, jotka näitä kappaleita yrittävät soittaa. On pitänyt tehdä enemmän sellaisia suoraviivaisia ja helposti omaksuttavia sävelmiä. Tässä kappaleessa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta siitä on taas varmasti kovin hankala saada otetta ilman jonkinlaista ääninäytettä. Minkäs minä sille voin että muita tahtilajeja on hauskempi käyttää? Yhteentoista "lasken" tässä yleensä 4+3+4 (taa-taa, taa-ti, taa-taa) ja välissä olevat kahdettoista menevät ensin 4+4+4 ja myöhemmin 4+3+5 (siis jäljitellen pitkälti yhdentoista tahtia). Nimeä tuskin tarvitsee selittää.

Viikon 22 teos: Hervanta (31.5.2010)

Kappaleen motivaatiosta osa voidaan jäljittää Weather Reportin funkahtavimpiin biiseihin sekä oman bändin progeiluun. Rajahan fuusion ja progressiivisen rockin välillä voi usein olla häilyvä, tässä kappaleessa ei minusta niinkään. Mutta eiköhän tämäkin silti jossain vaiheessa tunkeudu Earl Slimin soittolistalle.

Tällä kertaa ei tullut traditionaalista helposti toistettavaa muotoa, vaan haluttaessa sooloja pitää (tai kannattaa minusta) lisätä tai laajentaa "keskeltä".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat