Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä osa 9: Moment's Notes

Tämä kappale lähti liikkeelle "hetken lauluna", kun annoin sormien hieman astella koskettimilla torstaiaamuna kevennetyn bänditreenin lopulla. Melodia muuttui (kehittyi?) hieman matkan varrella, etenkin koska pääsin vasta illalla kotiin soittamaan kappaletta uudestaan. Lisäsin vielä "b-osan" loppuun sekä säädin hieman sointuja, ja teos oli valmis.

Viikon 21 teos: Moment's Notes (21.5.2010)

5/4-tahdista huolimatta kappale on varsin yksinkertainen. Idean taustarytmiin voi helpoiten ottaa esimerkiksi siitä ilmeisestä Take Fivestä (live versiot tuntuvat olevan kautta linjan vauhdikkaampia), mutta aivan yhtä hyvin fiilikseen pääsee kuuntelemalla vaikka Mission Impossiblen tunnaria (sitä pitää toki hieman hidastaa) tai Akeboshin popimpaa kappaletta Kami-sama no Shitauchi. Aika pitkälti oikeanlainen ote on Jethro Tullin kappaleessa Living in the Past. Tärkeintä on synkopoida vapaasti edelleen. En minä niitä kahdeksasosanuotteja soita tasaisina, vaikka ne suoriksi olenkin laiskana kirjoittanut :D. Muodon kaksinkertaistaminen toiminee myös.

EDIT: Nyt soittonäyte youtubessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pegu (nimimerkki)

Aika surkeata kopiointia, ei tuota viitsi kuunnella vaikka ilmaiseksi saisi.

Ohessa oma teokseni Ryöväri-Roope:
http://www.youtube.com/watch?v=ujImQAdOVJI

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

#1 mitkäs kohdat oli kopioitu mistä?

Toimituksen poiminnat