Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Luovaa työtä, osa 7: Potilas

'Potilas' on jälleen esimerkki spontaanista sävellyksestä, jonka lopullinen muoto on hiottu loppuun aivan ennen julkistamista. Sinnikäs flunssa on vaihtelevasti vaivannut koko perhettä, siitä nimi.

Viikon 19 teos: Potilas (10.5.2010)

Tällä kertaa teos on varmaankin hankalampi kuin mikään edellisistä. Tässä on niitä tahtilajin vaihdoksia, tiuhaan vaihtuvia sointuja, paljon synkopointia sekä nopea tahti. Itse nautin erityisesti siitä, että erikoinen rytmi tulee suoraan selkärangasta: kun lähdin ensi kertaa melodiaa soittelemaan, en oikeastaan pannut edes merkille, että kyseessä on alussa 7/4. Toki sitten, kun ajattelin yhdistää alunperin kahtena tahtina olleen kolmannen ja neljännen tahdin lyhyemmäksi (se sitten meni yhdeksään lopulta), jouduin jo miettimään tarkemmin tahtilajia. Jäljempi 5/4-tahti on myös ollut suunnitelmallisempi.

Voin hyvin ymmärtää että tällä kertaa vieläkin harvempi on valmis tätä kappaletta yrittämään ennen jonkinlaista näytettä. Katsotaan, saisinko sellaisen vielä joskus kasaan. Ehkä tämä teos onkin lähinnä niille, jotka kaipaavat erityisiä haasteita. :).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat