Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Piraattipuolue on kaikkein avoimin puolue

Jos haluat politiikkaan avoimuutta, Piraattipuolue on ainoa varma vaihtoehto. Moni puolue puhuu avoimuuden puolesta, mutta piraatit ovat vakuuttavimpia ainakin kolmesta konkreettisesta syystä:

1.) Piraattipuolueen ehdokkaat ovat täyttäneet ahkerimmin vaalirahoitusilmoituksen ennakkoon. Kaikista ehdokkaista 93% täytti ilmoituksen ennen ennakkoäänestyksen alkamista. Tämä prosenttilukema on aivan omassa luokassaan; muut puolueet eivät pääse lähellekään. Esimerkiksi Tampereella kaikki piraattiehdokkaat ovat ilmoittaneet vaalirahoituksensa.

2.) Piraattipuolue julkisti ensimmäisenä vaalirahoituksensa ennakkoon ja ainoastaan vihreät on piraattien lisäksi toiminut samoin. Tämä jos mikä osoittaa, että oikeasti pidämme avoimuutta oleellisena asiana emmekä puhu siitä vain lämpimiksemme.

3.) Piraattipuolueen ehdokkaat ovat vastanneet aktiivisimmin Ylen vaalikoneeseen (91%) ja muutenkin täyttäneet vaalikoneita esimerkillisesti. Tämä on tärkeää avoimuutta: meille politiikka on konkreettisia linjauksia ja valintoja, ei vain kivalta näyttäviä vaalimainoksia.

Toki piraatit tuntevat myös niitä teknisiä ratkaisuja joita tarvitaan päätöksenteon parantamiseksi, ja tulemme esimerkiksi tuomaan yhä enemmän julkiseen keskusteluun palautevirta-järjestelmää, joka on edistyksellinen työkalu uudistaa vallitsevaa järjestelmää yhdistämällä suoran demokratian ja parlamentarismin vahvat puolet.

Oleellisinta kuitenkin minusta on se, että me piraatit näytämme esimerkkiä ja osoitamme vahvasti, että teot vastaavat sanoja. Oman toiminnan avoimuus on välttämätön lähtökohta, jotta voidaan avata kaikkien yhteistä kunnallista päätöksentekoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Harri puhuu asiaa. Äänestetäänhän joukolla avoimmuutta suosivaa Piraattipuoluetta maan eri valtuustoihin.

Marko Sihvonen

Ja hylkäsi meidät yhteistyöstä imago syistä, joten höpö höpö!

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Jos viittaat teknisen vaaliliiton kariutumiseen kyseessä oli yksinkertaisesti se, että ei ollut olemassa mitään rationaalista perustetta olettaa turun piraattien hyötyvän yhteistyöstä. Yksinkertaiset laskutoimitukset kertoivat että todennäköisesti vaaliliitto ei toisi lisäpaikkaa valtuustossa. Tällöin vaaliliittoa ei kannata muodostaa.

Mika Virtanen

Suomen valtion suurimmat ongelmat:

1. Rahapolitiikka, ei ole omaa rahaa
2. EU, ei ole todellista itsemääräämisoikeutta
3. Näennäisdemokratia, edustuksellinen demokratia ei ole demokratiaa

Mitä Piraattipuolue aikoo tai voisi kuvitella tekevänsä näille asioille?

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

En ole piraattiaktiivi tai kunnallisvaaliehdokas, vaikka puolueen jäsen olenkin, korostan siis että näkemykseni perustuu piraattipuolueen puolueohjelmaan ja lukemiini ehdokkaiden blogeihin.

piraattipuolue.fi/agenda/demokratia löytyy tietoa aiheesta.

Piraattipuolueen mielestä demokratiaa tulee kehittää vuorovaikutteiseksi ns. osallistuvaksi demokratiaksi, jossa äänestäjät saavat tietoa edustajiensa tekemistä päätöksistä, ja näihin johtaneista syistä. Kansalaisaloitteet ja kansanäänestyksetkin mainitaan. Tämän lisäksi kiinnostusta ehdokkaiden joukossa on ollut erilaisten osallistumisympäristöjen hyödyntämiseen demokratian kehittämisessä katso esimerkiksi: http://hukkinen.jp/

Piraattipuolue haluaa että EU:ta hallitaan demokraattisesti ja avoimesti jotta jokainen euroopassa asuva saa tarpeeksi tietoa tehdyistä päätöksistä, ja prosesseista jotka niihin johtivat. Byrokratian vähentäminen mainitaan puolueohjelmassa. EU voidaan parantaa sitä vaivaavasta sairaudesta perinpohjaisella demokratiakuurilla.

Mika Virtanen

"Piraattipuolue haluaa että EU:ta hallitaan demokraattisesti ja avoimesti jotta jokainen euroopassa asuva saa tarpeeksi tietoa tehdyistä päätöksistä, ja prosesseista jotka niihin johtivat. Byrokratian vähentäminen mainitaan puolueohjelmassa. EU voidaan parantaa sitä vaivaavasta sairaudesta perinpohjaisella demokratiakuurilla."

Kyllä kai te olette todellisuudesta irtaantuneita, jos oikeasti uskotte voivanne tämän saavuttaa. EU:ssa ei ole grammaakaan demokratiaa.

http://www.youtube.com/watch?v=43KTX4NUaIs

Mitä on tapahtunut jäsenvaltioiden demokratialle:
http://www.youtube.com/watch?v=yS5Y7oxz0wE

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen Vastaus kommenttiin #7

Jos ei voida edes useimpia euroopan valtioita, saati Nigel Faragen itsenäistä Britanniaa, kutsua erityisen demokraattisiksi, niin kuinka EU voisi olla demokraattinen? Vaikka täytyy myöntää että Euroopan unionin sairaus on päässyt huomattavan pitkälle. Kansainvälinen Piraattiliike mullistaa jo demokratiaa mm. Saksassa. Tämä mullistus toivottavasti leviää koko euroopan laajuiseksi. Väitätkö ettei EU olisi demokraattisempi jos äänestäjille annetaan mahdollisuus tutustua helpommin europarlamentin käsittelemiin asioihin ja sanoa oma mielipiteensä?

Toisaalta Piraattipuolue ei ota kantaa EU-jäsenyyteen. Itse tulkitsen tämän tarkoittavan sitä, ettei se ole poliitikkojen päätettävissä, vaan asia on ratkaistava esimerkiksi kansanäänestyksellä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kerrohan miltä sinusta näiden vanhojen vasemmistopuolueiden puheet kuulostavat näissä vaalitenteissä? (kommunistien jne..)

Kuulostaako ne ihan järjenvastaisilta tms.. ?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Harri Kivistö, katselin YLE:n kunnallisvaalit haastajat-ohjelmaa uusintana tekstityksien kerä. Alussa puhuit hyvin, ohjelman aikana olit kuitenkin vaitonainen kunnes lopussa aloit tarttua asioihin paremmin ja puhuit hyvin.

Onnittelut sinulle, sillä sinulla oli vaikea tehtävä täyttää isot saappaat Pasi Palmulehdon jälkeen. Toivoisin, että otat vähän enemmän tarmokkaammin kantaa jokaiseen kysymykseen jatkossa, niin saadaan puolueellemme enemmän kannatusta.

Piraattipuolueen sivustosta jäin enemmän kaipaamaan sitä live-sivustoa, koska kaikkien piraattien sivut eivät ole Uuden Suomen sivuilla vaan jossain muualla. Olisiko mahdollista rakentaa oma osio, missä näkyisi "piraattien blogit"?

Yritin kyllä irc-kanavaa käyttää, vaikeaa se oli mutta ehdotus ei näköjään ole mennyt läpi vaan hukkui sinne. Foorumialue pitäisi rakentaa uudelleen, sillä vanhat olivat toimineet hyvin, nykyinen ei houkuta.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Hirveän särähtävä muoto tuo avoimin. Olen tässä vartin sitä pureskellut, eikä kuulosta oikealta. Oikea se on, mutta ei kuulosta siltä.

Toivottavasti piraatit nappaa edes jonkun valtuustopaikan. Tästä se lähtee.

Toimituksen poiminnat