Spargendi lapides Harri Kivistö parlamenttiin!

Maksoin juuri Piraattipuolueen jäsenmaksun. Maksa sinäkin!

  • Maksoin juuri Piraattipuolueen jäsenmaksun. Maksa sinäkin!

Puolueen ensimmäinen jäsenmaksukirje kolahti jo jokin aika sitten sähköpostiluukkuun mutta en ehtinyt heti maksaa. Vähän tiukkaakin on ollut, joten kaikkia maksuja ei riennä maksamaan heti oikopäätä. Eilen sitten päätin asian hoitaa — olisihan se jotenkin kummallista, jos puheenjohtaja olisi vapaamatkustajana puolueessaan!

Iloiseksi yllätykseksi eräpäivä ei ollut vielä mennyt (itse asiassa eräpäivä oli 15. päivä, mutta sunnuntai ei ole pankkipäivä), joten tämä meni kaikin puolin oikein.

Jäsenmaksun suuruus on kolmessa vaihtoehdossa: vähävaraisille 10 euroa, perusmaksuna 20 euroa, tukimaksuna 50 euroa. "Jäsenmaksun maksaja valitsee maksun suuruuden omantuntonsa mukaan." Vaikka minut voi varmasti monin kriteerein laskea vähävaraiseksi, katsoin että varallisuus joustaa sen verran, että voin maksaa perusmaksun.

Piraattipuolueen talous on täysin avointa. Pimeitä lahjoituksia ei oteta vastaan. Tällä hetkellä puolueen tulot koostuvat suurimmilta osin pienistä puroista: jäsenmaksuista ja monista yksityishenkilöiden lahjoituksista. Näistä kaikista kasvaa merkittävä virta.

Avoin rahoitus torjuu varsin hyvin korruption vaaran. Ei ole mitään salaista eturyhmää tai tahoa, joka vaikuttaa puolueen toimintaan ja politiikkaan talouden kautta. Puoluetta rahoittavat ja ohjaavat sen jäsenet ja yksittäiset kannattajat.

Jos sinusta Piraattipuolue on oikealla asialla, liity ihmeessä tukijoiden joukkoon. Mikäli jäsenyys on liian iso askel, lahjoituksia voi antaa vapaasti; yli 300 euron vuosilahjoittajat merkitään lahjoittajarekisteriin, joka on julkista tietoa. Puoluetta voi toki tukea myös muulla tavoin, mutta monille rahalahjoitus on helpoin; ainakin se on yksinkertaisin tapa.

Varoja tarvitaan erityisesti kunnallisvaaleja varten, että ylipäänsä pääsemme jotenkin äänestäjien tietoisuuteen. Vaalijulisteet ovat jo suhteellisen suuri menoerä itsessään. Kunnallisvaaliohjelma on varsin vahva, mutta niin idealisteja emme ole, että uskoisimme pelkän sanoman riittävän. Rahaakin tarvitaan, toistaiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän Putte kuva
Pasi Pennanen

Tuonkin rahan voisi käyttää sen netistä varastetun levyn, elokuvan tai pelin maksamiseen.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

En ole vielä saanut jäsenmaksukirjettä. Toisaalta liittymisestäni on aikaa vasta muutama viikko, joten jos jäsenrekisteriä ei ole ehditty päivittää, niin kirje on voinut viivästyä.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Ihan fiksu systeemi maksaa omantunnon mukaan, ja on erilaisia vaihtoehtoja summan suhteen. En ole perehtynyt eri puolueiden vuosimaksuihin lainkaan, Perussuomalaisten puolella se on 25 eur riippumatta tulotasosta.

Markku Nieminen

Oikea Piraatti maksaa myös tästä 0 euroa vaikka olisi varaakin kuten minulla!

Kalle Virtanen

Samoilla linjoilla, mitään en maksa, mutta saatan äänestää.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Maksettu on. Piti tuumata sitä summaa. Maksoin 20€, vaikka pienituloinen olenkin. Täällä Tampereella piraateilla on hyvä mahdollisuus pärjätä kunnallisvaaleissa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Niin muuten, koskas ne maksutiedot julkaistaan?

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Yksikään puolue ei ole mennyt eduskuntaan saamatta ensin valtuustopaikkoja kunnallisvaaleissa :)

Maksettu jo pari vkoa sitten, toivottavasti ne ylimääräiset 77c ei sekota kirjanpitoa :P

Jussi Saarelainen

Sopiiko että kopioin jonkun jäsenmaksukuitin itselleni ja muutamalle kymmenelle kaverilleni? Jos nyt puolueen linjassa pysytään.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Itse asiassa tuo on lähempänä mediateollisuuden linjauksia, että digitaaliset kopiot ovat kaikessa suhteessa sama asia kuin fyysiset tuotteet. Piraattipuolue keskittyy tosiasioihin. Rahan keskeinen olemus on varsin filosofinen aihe ja se vaatii jonkinlaista arvoteoriaa avautuakseen edes jotenkin tyydyttävästi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Voisi pj. laittaa jonkun s-postiosoitteen tuonne profiiliin. Olis helppo saada yhteyttä.
Samalla kysyn, onko Paraisilla tai Kaarinassa ehdokkaita?
[Mä en kyllä itse rupee. Groucho Marxin opit: "Jos jollakin yhdistyksellä on niin alhaiset standardit, että se hyväksyy minut jäsenekseen, en varmasti moiseen yhdistykseen liity!"]

Henry

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Piraattipuolueen puolueohjelma vaikuttaa hyvältä. Kuulutte niihin ainutlaatuisen harvoihin puolueisiin täällä puheenvuoroissa, jotka muiden puolueiden haukkumisen sijaan tuovat esille omaa asiaa asiallisesti argumentoiden. Sellainen toiminta on arvokasta.

En ole koskaan edes vakavissani harkinnut liittyväni mihinkään puolueseen, mutta teidän kohdallanne joudun harkitsemaan mahdollista liittymistä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo, hyvä ohjelma.
Tykkäsin tuosta perustulosta joka rajoittaa byrokratiaa.
Ja kaikenkaikkiaan tuo avoimmuus on hyvä asia. Ja sitten se pitäsisi saada, niinkuin tuossa tavallaan olikin, että kaikki oppikirjat ja materiaalit nettiin, sanotaan nyt vaikka "ennen yliopistotasoa".
Olen jonkin verran opettanut maahanmuuttajia käyttäen vanhoja ala-asteen kirjoja => Helppoa suomea ja kaikki pääasiat esitelty. Kyseessä oli Suomen maantiedon tyyppinen juttu.
Eli kaikki vaan nettiin. kakaroille tulee kirjat kuitenkin, joten ei julkaisija oikeasti mitään häviä, vaikka vanha puuseppä hieman ranskaa lukisikin. Tai urdunkielinen lukisi Suomen historiaa jostakin hyvin helppolukuisesta kirjasta.

Sitten pitäisi myös ajaa sellaista tietotekniikka-kerhojuttuja nuorille. Voisivat hyvinkin rakentaa kunnan vanhoista romuista päätteet sairaloihin, josta voisi käydä lukemassa edes s-postit. Kun sain mentyä lumiselle parvekkeelle tupakoimaan tiputushäkkyräni kanssa (Vaasan sairaalassa), niin kyllä minä olisin voinut mennä päätteenkin luo.
Mulla on ziljoona ideaa siitä, mitä tällaiset kerhot voisi tehdä.

Rahaahan saatin tällaiseen toimintaan, tämän erään kouluampumisjutun jälkeen, mutta ne rahat menivät kouluille, eli siinä rajattiin jo pois ehkäpä 17 vuotiaat ja siitä vanhemmat.

All knowledge belongs to us! oli mun slogani jenkkisaiteilla noin 10 vuotta sitten.

Henry

Toimituksen poiminnat